vineri, 24 decembrie 2010

Merry Ho!


Look guys, vine Craciunul! Nu-i asa ca suntem cu totii mai fericiti si mai buni unii cu altii? Raspuns afirmativ pe linie, nu?
Uite ce e...acum 8-10 ani eram cel mai fericit copil de pe lume in apropierea Craciunului, ii scriam "Mosului", asteptam "Mosul", urmaream "Mosul", adormeam urmarindu-l pe "Mos", ma ofticam dimineata cand ma trezeam la 5 pentru ca ma luase somnul, dadeam fuga la cadouri, imi sticleau ochii de bucurie. Doua-trei ore nu ma dezlipeam de ele, apoi mergeam si ma laudam la rude cu ce imi adusese "Mosul".
Atunci era Craciun, acum e doar o imitatie nereusita a unei sarbatori ce isi pierde in fiecare an putin cate putin din magie.

Desigur asta nu e un motiv sa neglijam ziua de 25 decembrie, dar deja toate pregatirile astea asidue pentru o singura zi din an, incep sa ma cam enerveze. Nu mai bine mergem la hipermarket si luam niste sarmale gata facute, niste cozonac sau salata de "bou", prajituri si chestii care reies din anumite intestine ale porcului?

De ce nu putem astepta Craciunul in liniste, fara a mai fi cuprinsi de oboseala zilelor precedente, de certuri cu copii care nu stiu sau nu vor sa ajute, de certuri cu rudele care ti-au acaparat mixerul tocmai cand ai mai multa nevoie de el, sau cu pisicile care iti rastoarna paharele si farfuriile, dupa ce s-au strecurat printre picioarele tale cand te grabeai sa racesti piftiile...
O groaza de timp si nervii ar fi scutiti daca oamenii s-ar pregati de Craciun din timp, si nu cu cateva ore inainte de miezul noptii.
Stiti intrebarea aia care suna asa: "Ce s-a intamplat pe 25 decembrie 1941?".."A fost Craciunul?"....Evident, ma intreb oare cum era sarbatoarea asta acum 40, 50, 120 de ani? Oare existau petarde date la orice ora din zi si din noapte, facand zgomote demne de un bombardament aerian? Oare existau colindatori care asteptau doar bani, sau se multumeau si cu prajituri sau fructe? Oare Mos Craciun chiar a existat, si a murit de inima rea o data cu cretinizarea lumii?
Parca as fi intr-o reclama de la Dr. Oetker:)))


La noapte ma multumesc si cu un mos mai tanar si cu cercel in ureche, hazliu, dragut si bogat, vorba unor domnisoare cunoscute pe vremuri drept Andre:)))
Merry Christmas, guys!Mancati, beti , petreceti, bucurati-va de toate lucrurile care costa bani si daca vreti amintiti-va ca odata , demult, sarbatoarea Craciunului chiar era sacra, Mantuitorul s-a nascut pentru noi toti si, daca lumea ar mai avea vreo sansa, ar fi numai cu ajutorul lui.
Hakuna Matata...
Peace;)

Un comentariu:

B spunea...

mda,ce triste suntem :)) nu putem si noi sa vedem partea buna a lucrurilor[exista?]...dar lasa, macar o sa ne inecam tristetea in niste prajituri... >:D< craciun fericit!